Κατερίνα Δίελα

H Κατερίνα Δίελα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ με ειδικότητα στο τένις και ασχολήθηκε κυρίως με την εκπαίδευση παιδιών στην προσχολική ηλικία. Το 2007 ίδρυσε την εταιρεία Racket Planet, η οποία συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε Αθήνα και Περιφέρεια, στον τομέα της εκμάθησης αθλημάτων και σε διάφορα άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το 2017 παρακολούθησε δυο κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής παραμυθιού.
Η αγάπη της για τα παιδιά και η επιθυμία της να βρίσκει νέους τρόπους επικοινωνίας μαζί τους ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει να γράφει και εκείνη τα δικά της παραμύθια.
Το πρώτο της έργο «Ο δρακόντειος και η δράκαινα» περιέχεται στον συλλογικό τόμο Το κάστρο των παραμυθιών (εκδόσεις Ωρίων). Το δεύτερο παραμύθι της «Το γοριλάκι με το τάμπλετ» περιέχεται στον συλλογικό τόμο Πέντε ιστορίες και πέντε ζωγραφιές φτιάχνουν ένα βιβλίο (εκδόσεις Ωρίων). Το 2020 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις the ΒΟΟΚ project το παραμύθι της Λούλα, η ανεξάρτητη τρίχα, που αγαπήθηκε πολύ από το αναγνωστικό κοινό.
Ο Αντώνης και η Κασσιανή, τα δυο παιδιά της, την εμπνέουν να συνεχίζει να δημιουργεί…