Εργαστήρια αγωγής υγείας από το 4e-project και το Σύλλογο Νέων Ιατρών

Καλωσορίζουμε μια καινούρια δυναμική συνεργασία με το Σύλλογο Νέων Ιατρών Society of Junior Doctors!

ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά από 4 ετών ως και εφήβους Γυμνασίου και Λυκείου σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε σχολεία της Αττικής.

Χρήσιμοι κανόνες υγιεινής παρουσιάζονται μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι έφηβοι Γυμνασίου και Λυκείου έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για το κάπνισμα, να μάθουν βιωματικά για την ΚΑΡΠΑ και να λύσουν όλες τους τις απορίες σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή.

Νηπιαγωγείο και Δημοτικό

Βασικοί κανόνες υγιεινής παρουσιάζονται μέσα από ένα διαδραστικό παραμύθι. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της ιστορίας και με τη βοήθεια του εθελοντή γιατρού μαθαίνουν πώς μπορούν να προστατεύσουν καθημερινά την υγεία τους. Με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι οι κανόνες γίνονται βίωμα σε όλους!

Γυμνάσιο και Λύκειο

Κάπνισμα

Στα βιωματικά εργαστήρια οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, τις σχετιζόμενες μορφές καρκίνων και τη δυνατότητα πρόληψης καθώς και να εκφράσουν τις απορίες και ανησυχίες που έχουν οι ίδιοι επί του θέματος.

ΚΑΡΠΑ

Στις συναντήσεις αυτές οι μαθητές κατανοούν τη σημασία του οξυγόνου για τον ανθρώπινο οργανισμό, ενημερώνονται για τα βήματα που ακολουθούνται στην αλυσίδα επιβίωσης μέσα από διαδραστικά σενάρια και επιπλέον μαθαίνουν για την αξία των καρδιακών συμπιέσεων και πώς μπορούν οι ίδιοι να τις κάνουν με εφαρμογή πάνω σε κούκλες.

Η επιστήμη συναντά τη δημιουργικότητα των βιωματικών εργαστηρίων και με αρωγό τον εθελοντισμό επιδιώκουν να αφυπνίσουν το κοινό σε ένα θέμα που κυριολεκτικά σώζει ζωές!

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Στη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ιατρούς σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης καθώς και για την αντισύλληψη και τα συχνότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Θα τους δοθεί και η δυνατότητα να εκφράσουν ανοιχτά δικές τους απορίες και προβληματισμούς επί του θέματος

Σε ένα θέμα “taboo” ακόμη και για τη σημερινή εποχή επιχειρούμε να προσεγγίσουμε το πιο άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό με τη σοβαρότητα και συνάμα την αμεσότητα που απαιτούν το θέμα και οι ηλικίες αυτές.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ: 1 ½ ώρα. Στα εργαστήρια συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου Νέων Ιατρών και παιδαγωγοί του 4e-project.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την οργάνωση ενός ΔΩΡΕΑΝ εργαστηρίου στο σχολείο σας.