Workshops για παιδιά: Βιωματικά εργαστήρια

Σχολική χρονιά 2023-24

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Τα εργαστήρια υλοποιούνται στον χώρο του σχολείου σας

  • Διάρκεια  εργαστηρίου:  50-90 λεπτά, ανάλογα με το εργαστήριο. Η υλοποίηση γίνεται από έμπειρους παιδαγωγούς και καταρτισμένους υλοποιητές.
  • Οι δραστηριότητες του εργαστηρίου έχουν βιωματικό, εκπαιδευτικό αλλά  και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και προσαρμόζονται στην ηλικία και τις ανάγκες κάθε τάξης.
  • Από κάθε εργαστήριο τα παιδιά λαμβάνουν ως αναμνηστικό δώρο σχετικό έντυπο υλικό ή κατασκευή.
  • Δίδεται πρόσθετο υλικό στον εκπαιδευτικό  για επέκταση του θέματος.
  • Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας σύμφωνα με την νομοθεσία.
  • Κόστος εργαστηρίου ανά συμμετοχή παιδιού: 5 ευρώ (συν ΦΠΑ 24% με παράδοση τιμολογίου παροχής υπηρεσιών). Ελάχιστη συμμετοχή: 35 παιδιά (για μικρότερες ομάδες παιδιών αναπροσαρμόζεται και το κόστος συμμετοχής).
eidikes-apostoles1
Προστατεύοντας τα ζώα

Ηλικίες:  3-5 ετών

Ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν τα ζώα; Πώς μπορώ εγώ να τα προστατεύσω; Ειδικές αποστολές για τους μικρούς μαθητές μέσα από τις οποίες ανακαλύπτουν τρόπους φροντίδας ενός ζώου και μαθαίνουν να το προστατεύουν μέσα από μία σειρά παιχνιδιών και δραστηριοτήτων. Μπορείτε να επιλέξετε από τη θεματολογία: Λύκος, θαλάσσια χελώνα, πάντα, γυπαετός, φάλαινα.

eidikes-apostoles2
Μικροί κηπουροί

Ηλικίες:  3-5 ετών

Γινόμαστε μικροί κηπουροί, μαθαίνουμε να φροντίζουμε έναν κήπο, φτιάχνουμε τη δική μας ξεχωριστή γλάστρα και τη φυτεύουμε, τραγουδάμε και παίζουμε διαδραστικά παιχνίδια με τα λουλούδια και τα εργαλεία του κηπουρού. Μέσα από τις δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ανάγκες των φυτών και τον τρόπο που μεγαλώνουν και αναπτύσσονται.

workshops-katanalotes1
ΝΕΟ  Μικροί πολίτες: Οι καταναλωτές

Ηλικίες:  3-8 ετών

Με τη βοήθεια μιας έμμετρης ιστορίας συζητάμε για τον καταναλωτισμό και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες και να τις καλύψουμε χωρίς υπερβολές.

workshops-katanalotes1
ΝΕΟ  Μικροί πολίτες: Η γνώμη μου μετράει

Ηλικίες:  3-5 ετών

Τα παιδιά μέσω της αφήγησης ενός έμμετρου παραμυθιού αντιλαμβάνονται την αξία και τη χρησιμότητα της έκφρασης κάθε προσωπικής γνώμης και άποψης. Έρχονται σε επαφή και με το θέμα που πραγματεύεται το παραμύθι (την προστασία του περιβάλλοντος) και το πώς τα ίδια μπορούν να βοηθήσουν ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.

proino
ΝΕΟ  Συναισθήματα: Εσύ τι φοβάσαι;

Ηλικίες:  3-5 ετών

Γνωρίζουμε τα συναισθήματα και δίνουμε έμφαση στο συναίσθημα του φόβου.  Μέσα από παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες  κατανοούν το πόσο σημαντικό είναι να εκφράζουν τους φόβους τους και να προσπαθούν να τους ξεπεράσουν, έχοντας στο νου ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε κάτι πριν το γνωρίσουμε καν.

mouseio
Μουσείο στο σχολείο: «Ένα αντικείμενο από παλιά μας μιλά»

Ηλικίες:  5-8 ετών

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης από το 19ο και 20ο αιώνα μεταφέρονται ως εκθέματα στην τάξη. Τα παιδιά στήνουν ένα λαογραφικό μουσείο και μαθαίνουν πώς να λειτουργούν ως επισκέπτες μουσείου. Ταυτόχρονα γνωρίζουν τα αντικείμενα και την εξέλιξή τους μέσα στην ιστορία.

workshops-1922
ΝΕΟ  Ιστορικές στιγμές: «Μικρασιατική καταστροφή»

Ηλικίες:  11-12 ετών

Γνωρίζουμε τα γεγονότα της μικρασιατικής καταστροφής με τη βοήθεια κατάλληλου εποπτικού υλικού και κατά σκευάζει κάθε παιδί ένα lapbook με θέμα σχετικό με τον μικρασιατικό πολιτισμό. Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρακινήσουμε τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία με αντικειμενικό και σφαιρικό τρόπο.

workshops-yfanto1
ΝΕΟ  Η τέχνη της υφαντικής

Ηλικίες:  5-12 ετών

Γνωρίζουμε την τέχνη της υφαντικής και τον ρόλο της στην παράδοσή μας. Τα παιδιά με τους δικούς τους αργαλειούς δημιουργούν μοναδικά έργα και εξασκούν κινητικές δεξιότητες.

diastima
Από τη γη στο διάστημα… Ένα παιχνίδι δρόμος!

Ηλικίες:  5-12 ετών

Το διάστημα, οι πλανήτες και τα αστέρια γίνονται δικά μας. Τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά χαρακτηριστικά των πλανητών, τις κινήσεις του ήλιου και της σελήνης. Οι πιο μικρές ηλικίες έρχονται σε επαφή με βασικό λεξιλόγιο σχετικά με το διάστημα και τα διαστημικά ταξίδια. Οι μεγαλύτερες ηλικίες εξερευνούν με τη βοήθεια του φυσικού μας το διάστημα και δημιουργούν το δικό τους booklet.

seiskaisas
Με το «σεις» και με το «σας»  (σχολικός εκφοβισμός)

Ηλικίες:  5-7 ετών

Μπορεί ένα παραμύθι να μιλήσει για την εχθρική συμπεριφορά μέσα στο σχολείο; Και τι κάνουμε για αυτό; Με την πρωτότυπη ιστορία του Νικόλα καθώς και με δραστηριότητες και παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για το νηπιαγωγείο τα παιδιά αντιλαμβάνονται την αξία της ευγένειας και του αλληλοσεβασμού.

yfasmata
Το παιχνίδι των υφασμάτων!

Ηλικίες:  5-12 ετών

Ανακαλύπτουμε υφάσματα, μαθαίνουμε τα μεγέθη και δημιουργούμε ενδύματα! Ένα πρωτότυπο εργαστήριο που μας φέρνει σε επαφή με βασικές γεωμετρικές έννοιες και ταυτόχρονα καλλιεργεί κινητικές δεξιότητες.

ilios
Κάνουμε τον ήλιο φίλο!

Ηλικίες:  5-12 ετών

Μαθαίνουμε για την ηλιακή ενέργεια. Ποια είναι  προσφορά της, αλλά και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτήν; Επιλύουμε προβλήματα σχετικά με την χρήση της ηλιακής ενέργειας και δημιουργούμε τη δική μας εθελοντική ομάδα με στόχο την ενημέρωση σχετικά με την προστασία από τον ήλιο.

workshops-proino
Το σωστό πρωινό σώμα χτίζει γερό!

Ηλικίες:  5-7 ετών

Γνωρίζουμε την αξία του πρωινού γεύματος και δημιουργούμε το δικό μας σουπλά που θα μας βοηθήσει να θυμόμαστε ποιες τροφές είναι κατάλληλες για να αποτελούν το πρωινό μας. Παράλληλα αναγνωρίζουμε την αξία των διαφόρων ομάδων τροφών και παίζουμε παιχνίδια κατηγοριοποίησης.

mousikes-tou-kosmou
Μουσικές του κόσμου

Ηλικίες:  5-10 ετών

Γνωρίζουμε μουσικές από όλο τον κόσμο και γινόμαστε μια μεγάλη ορχήστρα! Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν και να παίξουν με αυθεντικά παραδοσιακά όργανα, να κατασκευάσουν το δικό τους μουσικό όργανο και δημιουργήσουν το δικό τους τραγούδι.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για κάποιο βιωματικό εργαστήριο;
Συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα!

Έχετε ήδη επιλέξει κάποιο βιωματικό εργαστήριο και θέλετε να δείτε τη διαθεσιμότητα υλοποίησης;
Συμπληρώστε την φόρμα κράτησης και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα!